35. Zeynep Kamil Jıneko-Patolojı Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en köklü ve öncü kadın doğum ve çocuk hastanelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Zeynep Kamil Jineko – Patoloji Kongresi”nin   35.'sini 17-18 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul, Windham Kalamış Otel'de gerçekleştirdi. Bu yıl da en güncel, yenilikçi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik hazırlanan kongre programına ilgi büyük oldu.

Günümüzün güncel konuları arasında yer alan "ONKO-FERTİLİTE" ana teması ile ülkemizde ilk defa düzenlenen kongrede; artan kanser vakaları,  bu kanserlerin erken tanısı ve tedavisi ile ortaya çıkan fertilite sorunları multidisipliner olarak enine boyuna konuşuldu. Aynı zamanda talebin giderek artacağı düşünülen fertilite koruma tedavi yöntemleri, etkinliği ve endikasyonları alanında etkin çok sayıda bilim adamının katılımı ve katkılarıyla oturumlarda değerlendirildi. Her yıl yoğun ilginin olduğu, katılımcıların bilimsel ve sosyal doygunlukla ayrıldığı kongrede, çok geniş ve güncel bilimsel programın yanında tartışma oturumları ve workshop oturumları ile program zenginleştirildi.

Kongreye,   İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,  Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç.Dr. Kamil Özdil, sağlık tesisleri yöneticileri,  alanında etkin sağlık profesyonelleri ve birçok akademisyen katılım gösterdi.

Açılış konuşmaları; Zeynep Kamil Hastanesi Hastane Yönetici/Başhekimi ve Kongre Başkanı Sn. Doç. Dr. Semra KAYATAŞ ESER, Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Sn. Doç.Dr. Kamil Özdil,  İstanbul İl Sağlık Müdürü Sn. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından yapıldı. Kongrede açılış konferansı, ülkemizde Jinekolojik Onkoloji’nin kuruluşunu yapan,  çalışmalarıyla ülkemizde ve dünyada takdir toplayan Sayın Prof. Dr. Ali Ayhan tarafından gerçekleştirildi. Konuşmalarda “Onkofertilite sürecindeki multidisipliner yaklaşımın önemi” vurgulandı.

Birçok klinisyen ve akademisyenin katılımıyla bilimsel şölen niteliği ile gerçekleştirilen geleneksel kongre Zeynep Kamil Hastanesi Hastane Yönetici/Başhekimi ve Kongre Başkanı Sn. Doç. Dr. Semra KAYATAŞ ESER 'in kapanış konuşması ile son buldu.

Kongremizden kareler...

2018 36. JINEKO-PATOLOJI KONGRESİ