Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları Eğitimi Katılım Belgelerinin Takdimi ve Hastanemiz Öğretim Üyelerinin Cübbe Giyme Töreni Sağlık Bilimleri Üniversitesi Organizasyonunda Gerçekleştirildi.

22.11.2018 tarihinde Hastanemiz Konferans Salonu’nda saat 14:00’de Özbekistan’dan katılan kursiyerlerin “ Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları Eğitimi” katılım belgelerinin takdimi ve hastanemiz öğretim üyelerinin cübbe giyme töreni Sağlık Bilimleri Üniversitesi organizasyonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törende konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu törenin başlangıcının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'a gerçekleştirdiği ziyaretle başladığını söyledi.

Prof. Dr. Erdöl, Özbekistan'da ilk olarak, enstitünün rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov'un önerisiyle tüp bebek merkezinde çalışabilecek ve orayı yönetebilecek kursiyerlerin İstanbul'a gelmelerini sağladıklarını aktardı. Özbekistan ile yapılan anlaşmanın kendileri için küçük fakat dost ülkeler için büyük bir adım olduğuna işaret eden Erdöl, iki ülkenin refahı, kardeşliği ve mutluluğu için adım atmaya devam edeceklerini vurguladı. Erdöl, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, "Sağlık alanında Özbekistan’da bir yaraya merhem olabildiysek bize ne mutlu. İnşallah birlikte güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

SBÜ Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Semra Kayataş Eser ise Özbekistan'dan gelen 7 kursiyerin jinekoloji, üroloji, androloji ve embriyoloji laboratuvar alanlarında 6 ay süren, hem teorik hem pratik tüp bebek eğitimlerini başarıyla tamamlamaları sebebiyle eğitim belgelerini vereceklerini ifade etti. Kursiyerlerin uzman hekimler eşliğinde poliklinikte hasta değerlendirme, ultrasonografiyle hasta takibi, cerrahi yumurta toplama işlemi, embriyo transferi ve komplikasyonlar ile baş etme hücrelerine işlem yaptıklarına değinen Eser, üroloji-androloji alanında hasta değerlendirmenin yanı sıra erkek hastaya yapılan müdahaleleri de bizzat asiste etme fırsatı bulduklarını anlattı.

Doç. Dr. Kayataş, kursiyerlerle olan bilgi alışverişlerinin bundan sonra da devam edeceğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Zeynep Kamil ailesi olarak sadece bu eğitimle yetinmeyip, SBÜ ve Özbekistan iş birliği protokolü kapsamında Özbekistan'da kurulması planlanan tüp bebek merkezinin kuruluş ve işletme aşamalarında ve ayrıca karşılıklı bilimsel projeler, akademik toplantılar ve kongreler düzenlenmesi konusunda her türlü imkanı seferber edeceğimizi bilmenizi isterim." ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, SBÜ Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde katıldığı 6 aylık teorik ve pratik uygulamalı eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, Erdöl ve Inoyatov'dan katılım sertifikalarını aldı. Ayrıca törende, hastanenin Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrosunda bulunanakademisyenlere cübbe giyme töreni yapıldı.

Öte yandan, Erdöl ve Inoyatov, Sağlık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle Buhara'da Tüp Bebek Merkezi'nin kurulması amacıyla protokol imzalanması ile tören son buldu.

• DSCN8834.JPG
  • DSCN8840.JPG